Jacinta Hebers

beeldend kunstenaar | fine artist

ARTIST STATEMENT

Kunst en natuur gaan voor mij hand in hand. Als kind had ik al een fascinatie voor beide en gedurende mijn ontwikkeling ontstond daaruit een vanzelfsprekende samensmelting. In mijn beeldend werk onderzoek ik dan ook de interactie tussen mijzelf (de mens) en de natuur; de consequenties van onze levensstijl in verhouding tot de natuur, de regels en functies die wij de natuur opleggen of hoe wij de natuur naar onze zin aanpassen. Vragen als: wat is de oorsprong van een materiaal? Wat is natuur? En waar ligt de grens tussen het menselijke en het natuurlijke? Liggen vaak aan de basis van mijn beeldend proces. Tevens haal ik inspiratie uit situaties waar ik in het dagelijkse leven mee geconfronteerd wordt.

Het werk kenmerkt zich door het gebruik van eenvoudige materialen en een directe toepassing. Daarbij wil ik de toeschouwer aanzetten actief deel te nemen aan het werk en stimuleren om hun eigen verhouding tot de natuur te bevragen.

ENGLISH

The relationships between men and nature are constantly reflected in the works of young artist Jacinta Hebers. She explores the daily interactions between nature and men and turns these around with questions such as: “What do we define as nature?”, “Where is the border between nature and culture?” and “Why should we differentiate between the two?”. This leads to artworks that are straightforward and often interact with the viewers. Inspiring them to reflect on their own behaviour towards nature and form their own conclusion.

TENTOONSTELLINGEN

2018      Graduation show, Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Tilburg

2019      items close to both of us, Kunstpodium T, Tilburg 

2020      –

Jacinta Gladys Hebers, 2021 ©